Eco-friendly fishing methods, minimizing bycatch, selective gear.

Mik azok a környezetbarát halászati módszerek?


Mik azok a környezetbarát halászati módszerek?

A környezetbarát halászati módszerek olyan technikák és gyakorlatok, amelyek a halászat során minimalizálják a környezeti hatásokat és fenntarthatóbbá teszik a halállományok kezelését. Ezek a módszerek a halászat során figyelembe veszik a természeti erőforrások védelmét, a halállományok megőrzését és a halászati tevékenység hosszú távú fenntarthatóságát.

Környezetbarát halászati módszerek példái:

1. Selejtezés: A selejtezés során a halászok kiválasztják a nem kívánt vagy védett fajokat, és visszahelyezik őket a vízbe. Ez a módszer segít minimalizálni a nem kívánt mellékfogásokat és védi a fenntartható halállományokat.

2. Hálók módosítása: A hálók módosítása a halászhálók kialakításának és méretének módosítását jelenti annak érdekében, hogy minimalizálják a mellékfogásokat és a halállományokra gyakorolt ​​hatást.

3. Halászati tilalmak: A halászati tilalmak olyan időszakokat vagy területeket jelentenek, amikor a halászat korlátozott vagy teljesen tilos. Ez lehetővé teszi a halállományok megújulását és a túlhalászat megelőzését.

4. Fenntartható halászati módszerek: A fenntartható halászati módszerek olyan technikák, amelyek minimalizálják a halászat környezeti hatásait, például a halászati eszközök kiválasztásával és a halászati területek fenntartható kezelésével.

5. Halállományok kezelése: A halállományok kezelése olyan intézkedéseket jelent, amelyek a halállományok fenntartható kezelését és megőrzését célozzák, például a halállományok kutatását, a halászati kvóták bevezetését és a halállományok növekedésének figyelemmel kísérését.

Kulcsmomentumok: halászati, halállományok, módszerek, fenntartható, halászat, környezetbarát, selejtezés, kezelése, tilalmak